Snel advies? WhatsApp of bel:
Bel: 0413-393100 App: 0413-393100
0
6000+ Modellen online 1000 M2 Offline Showroom Professioneel advies

Menu

  • Premium transport voor bestellingen binnen NL/BE
  • Razendsnel klantcontact via WhatsApp
  • Meer dan 6000 A-kwaliteit velgen online

Alles werd anders door de Mercedes

Mercedes bestaat sinds 1926 toen Daimler Motoren en de firma Benz fuseerden. Mercedes staat met name bekend om de personenauto’s maar zeker ook om de busjes, bestelwagens, bussen, vrachtwagens en zelfs vliegtuigen. Mercedes staat voor klasse, stijl, kwaliteit en smaak. Ook bijzonder is het embleem voorop de auto in de vorm van een ster. Mercedes levert dit jaar overigens ook de motoren aan Williams Formule 1, Force India F1 e uiteraard het eigen Mercedes AMG Petronas Formula One Team. Ook binnen de Formule 1 heeft Mercedes dus een heel stevige voet aan de grond.

‘Koets zonder paarden’

Mercedes is meer dan een automerk. De oprichters van Mercedes stonden aan hoogstpersoonlijk aan de basis van de ontwikkeling van de auto-industrie. Benz bouwde al in 1896 een driewieler met motor, een voertuig dat wereldwijd als eerste auto beschouwd wordt. Ook Daimler bleek een innovator door een ‘koets zonder paarden’ te produceren en staat bovendien bekend als bedenker van de high-speed benzinemotor.

Klassiekers

Innoveren en het verleggen van grenzen bleek daarna het handelsmerk van Mercedes. Veel van de modellen groeiden uit tot klassiekers en alle uitvoeringen vielen op door de veiligheid, comfort en zeker de prestaties. Innoveren is een kernwaarde binnen Mercedes. Niet voor niets wordt de slogan ‘de liefde voor het uitvinden blijft’ nog steeds omarmd. Telkens weer komt Mercedes met iets nieuws en breekt het met de tot dan toe geldende auto-stereotypen. Mercedes bepaal al jarenlang de standaard als het om auto’s gaat. De meest populaire klasses zijn de A-KlasseB-Klasse en C-klasse. Maar ook de speciale Vito en Viano zijn erg populair voor wie een busje wil hebben.

Onafhankelijk ophangingsysteem

Mercedes en innovaties, de voorbeelden liggen daadwerkelijk voor het oprapen. Mercedes kwam bijvoorbeeld als eerste met een volledig onafhankelijk ophangingsysteem terwijl Mercedes ook als eerste een stuurwiel ontwikkelde dat bij hevig remmen niet blokkeerde, iets dat tot dat moment aan de orde van de dag was bij vierwielers. Behalve luxe auto’s wist Mercedes zich ook al snel een vaste positie binnen de wereld van bussen, vrachtwagens en touringcars te bemachtigen. En ook deze vervoersmiddelen hebben die typische Mercedes eigenschappen: herkenbaar, de tijd ver vooruit, sportief en veilig.

Airbag

Mercedes produceerde in de loop der jaren talloze modellen. Bepaalde modellen groeiden uit tot heuse klassiekers, anderen werden al snel weer verbeterd en bleken minder succesvol. Met name de Mercedes E en C klasse zijn op dit moment de meest populaire modellen van de Duitse autogigant. Niet voor niets verkocht Mercedes in 2017 weer meer auto’s en dan met name in die E en C Klasse. Mercedes kwam in 1978 met de W116, een heel bijzonder model. De W116 was namelijk de eerste auto met ABS-systeem en met gordelspanners, iets waarvan later vrijwel elk automerk gebruik ging maken. De W116 was bovendien de eerste auto met turbodiesel motor ter wereld. Ook de Mercedes W126 was bijzonder. Bij deze auto kon je namelijk een airbag nemen (optioneel). Een van de best verkochte modellen was de fraaie, compacte Mercedes 190. Deze uitvoering beschikte over alle kenmerken van Mercedes, maar was ook voor de gewone man prima te betalen. Het verklaart meteen ook het grote verkoopcijfer. De afgelopen periode scoorde Mercedes met name met de auto’s in de E en C klasse. De Mercedes E was bovendien de eerste auto met Intelligent Light System. Overigens behoort ook het automerk Smart tot de grote Mercedes familie.

Roestgevoelig

Wie besluit een Mercedes te gaan rijden, die raakt vaak meteen besmet met het zogenaamde Mercedes-virus. Dat wil zeggen dat de eerste aangeschafte Mercedes in negen van de tien gevallen niet de laatste is. Geroemd wordt altijd weer de veiligheid, de uitstraling en het comfort, karaktereigenschappen die het merk op de kaart zetten. Mercedes staat verder bekend om de meer dan uitstekende schokdemping en de prettige manier van sturen. Ook de stille motor onderscheidt Mercedes al heel lang van andere automerken. Minder sterke punten? Die zijn er zeker geweest. Zo bleken bepaalde modellen lange tijd erg gevoelig voor roest, een probleem dat ondertussen getackeld is. Ten opzichte van vergelijkbare auto’s van concurrerende merken blijkt dat Mercedes niet altijd de meeste ruimte biedt en dat het communicatie- en entertainmentsysteem nogal storingsgevoelig kan zijn. Elektronicastoringen is iets dat ook nog wel eens genoemd wordt als gevraagd wordt naar minder sterke punten van Mercedes.

Velgen en accessoires

Ook op het gebied van accessoires heeft Mercedes ontzettend veel te bieden. Het biedt bijvoorbeeld talloze draagsystemen, diverse soorten velgen – met bijvoorbeeld een naafdop met lauwerkrans- en zeker de telematica accessoires zijn bijzonder met bijvoorbeeld houders voor een tablet en smartphone, een USB-oplader, en een heuse action cam houder. En wat dacht je van kleerhangers, een koelbox en een gelijkrichter? Je kunt het zo gek niet bedenken.

In alles anders

Mercedes bleek in alles anders. Goed was niet goed genoeg en altijd weer slaagde het merk er in met iets nieuws en revolutionairs te komen. Bijzonder is zeker ook het embleem, de zo bekende driepuntige ster die heel lang voorop de auto prijkte. De wereldwijd bekende ster is in 1909 ontsproten aan het brein van Gottlieb Daimler. De drie punten geven de overheersing van Mercedes ter land, ter zee en in de lucht weer. Mercedes wil met de bekende ster uitstralen de beste te willen zijn in alle vormen van vervoer en dus altijd een dominante rol wil spelen. Bepaalde uitvoeringen van de Mercedes hebben rondom de driepuntige ster een lauwerkrans. Vroeger toen op alle modellen nog daadwerkelijk de grote ster helemaal voorop de auto prijkte, waren de sterren niet zelden doelwit van diefstal. Hoewel het wat moeite kostte, wist het dievengilde vaak toch de ster van de auto te halen. Tegenwoordig is de bekende ster met de symbolische betekenis gewoon los online te bestellen. En het zal geen verrassing zijn dat heel veel mensen ondertussen zo’n ster thuis hebben. Het zegt voldoende over de uitstraling van Mercedes, een automerk dat de autobranche definitief veranderde.

Kies bestemming
Kies het land waar uw bestelling geleverd moet worden.
Ok