Snel advies: whatapp of bel ons op deze nummers:
Bel: 0413-234314 App: 06-24221185
0
6000+ Modellen online 1000 M2 Offline Showroom Professioneel advies

Menu

  • Gratis transport voor bestellingen binnen NL
  • Razendsnel klantcontact via WhatsApp
  • Meer dan 6000 A-kwaliteit velgen online

Audi van A tot I

Auto’s zijn een erg belangrijk deel van de moderne samenleving. Wanneer je een auto hebt kun je je snel en makkelijk van A naar B verplaatsten. Op het gebied van auto’s zijn er enorm veel verschillende merken, één van deze merken is Audi. Het merk bestaat al meer dan honderd jaar en heeft zich in die tijd opgebouwd tot één van de bekendste automerken. In dit artikel ga ik je onder andere iets over de geschiedenis van Audi vertellen. Daarnaast zal ik je vertellen waar Audi bekend om staat, welke accessoires er voor dit automerk beschikbaar zijn en wat de populairste modellen van dit merk zijn. Tenslotte zal ik nog kort toelichten wat de Audi Foundation is.

De geschiedenis van Audi

Audi is opgericht op 16 juli in 1909 en behoort daardoor tot één van de oudere automerken. Het merk is bedacht en opgericht door August Horch in Zwickau, een stad in Duitsland. August werkte eerst bij Benz, dit bedrijf is later samengevoegd met Mercedes. Toen August weg was bij Benz, richtte hij in 1899 samen met drie partners het bedrijf A. Horch & Cie op in 1899. Door verschillende meningsverschillen verliet August het bedrijf, hij richtte hierna in 1909 een nieuwe fabriek op: Horch Automobil-Werke. De naam ‘Horch’ mocht echter niet meer gebruikt worden, daarom koos Horch voor de Latijnse versie: Audi. Deze naam was bedacht door Heinrich Fikentscher. In 1932 fuseerden de merken Audi, DKW, Horch en Wanderer tot de holding Auto-Union. De merken bleven echter wel apart bestaan. Door deze samenwerking is het welbekende logo met de vier ringen ontstaan, dit stond voor de samenwerking tussen de vier merken.

Waar staat Audi bekend om?

Er zijn erg veel verschillende Audi modellen, toch zijn hierin een aantal overeenkomsten te vinden. Het eerste waarom Audi bekend staat is het sportieve uiterlijk van de auto’s. Dit sportieve uiterlijk is eigenlijk bij bijna alle modellen van Audi terug te vinden. Een ander uiterlijk kenmerk is dat veel auto’s van Audi een erg strak ontwerp hebben. Het automerk krijgt het voor elkaar om met een strak ontwerp toch erg mooie auto’s te creëren. Naast het sportieve en strakke ontwerp, staat Audi ook bekend om zijn mooie interieur. Het interieur is vooral bij de latere Audi modellen erg mooi. De binnenkant past goed bij het ontwerp van de buitenkant: het is sportief en strak.

Welke accessoires zijn beschikbaar?

Er zijn voor de verschillende Audi modellen veel verschillende accessoires beschikbaar.

Ten eerste zijn er accessoires op het gebied van vervoer. Het eerste voorbeeld hiervan zijn de trekhaken. Audi heeft drie verschillende soorten trekhaken, die allemaal handig zijn voor verschillende doeleinden. Er zijn vaste trekhaken, deze trekhaken zitten vast aan de auto en zijn erg stevig. Daarnaast zijn er afneembare trekhaken, deze trekhaken zijn eenvoudig van de auto af te koppelen. Hierdoor hoeft de trekhaak alleen aan de auto te zitten wanneer dat echt nodig is. Tenslotte zijn er nog de wegklapbare trekhaken, deze trekhaken zijn gemakkelijk weg te klappen wanneer ze niet nodig zijn. Hierdoor nemen de haken geen ruimte in en zijn ze niet zichtbaar wanneer je ze eenvoudig inklapt. Sommige accessoires kan je fabrieksaf krijgen bij bijvoorbeeld de Q7A4 of RS6. Anderen accessoires zijn aftermarket.

Naast trekhaken zijn er ook dakdragers beschikbaar voor de Audi. Dit is erg handig wanneer je op vakantie gaat of als je simpelweg wat extra ruimte nodig hebt voor spullen. Op de dakdragers kan makkelijk een dakkoffer geplaatst worden, dit betekent extra ruimte.

Er zijn ook fietshouders beschikbaar bij Audi. Deze fietshouders kunnen gemonteerd worden op de dakdragers. De fietshouders zijn ideaal wanneer je een fiets mee wilt nemen. De houders zijn vrij eenvoudig en ze zijn zowel geschikt voor meerdere Audi modellen als voor meerdere fietsen.

Tenslotte zijn er nog de velgen. De velgen worden verkocht in combinatie met de banden. De grootte van de velgen varieert van 15 inch tot 22 inch. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar waaronder zwart, zilver en grijs.

De populairste Audi modellen

Er zijn enorm veel verschillende Audi modellen, de één is populairder dan de ander. Daarom heb ik lijstje gemaakt met een paar van de populairste modellen. Het populairste model is de Audi Q2. De Audi Q2 is een kleine SUV, het is een stadstype. Dit betekent dat de auto erg geschikt is om door de stad te rijden, maar hij kan ook leuke bospaadjes aan. De Q2 ziet er robuust uit, mede door de hoekige vormen. Daarnaast ziet het interieur er erg strak uit. Deze auto is verkrijgbaar vanaf ongeveer €30.000. Naast de Q2 is ook de Audi A3 erg populair. Dit is niet het nieuwste model, maar het is wel erg toegankelijk. Voor de meeste mensen zal de A1 net iets te klein zijn en dan is de A3 een mooie optie. Deze auto is ongeveer beschikbaar €26.000. Vooral de cabriolet uitvoering van de A3 is erg populair, deze auto is iets prijziger; hij is verkrijgbaar vanaf ongeveer €40.000. Tenslotte is ook de Audi A6 erg populair. Deze auto heeft een erg sterke uitstraling en komt ook behoorlijk robuust over. De auto is echter wel van een compleet ander prijssegment, hij is verkrijgbaar vanaf ongeveer €60.000. Duurdere modellen van de A6 kunnen al snel richting de €80.000 gaan.

Wat is Audi Foundation?

 

De Audi Foundation is een actie die bedacht is en gefinancierd wordt door Audi Australië. Met deze actie wilt Audi Australië zorgen voor een voordeel voor de mensen. Het idee van de actie is dat er geld opgehaald wordt. Dit geld kan gedoneerd worden door mensen die iets goeds willen doen. Iedere persoon die geld doneert maakt kans op een Audi RS5 Coupé, deze auto heeft een waarde van ongeveer €120.000. Het opgehaalde geld gaat naar stichtingen die voor arme mensen zorgen.