Snel advies? WhatsApp of bel:
Bel: 0413-393100 App: 0413-393100
0
6000+ Modellen online 1000 M2 Offline Showroom Professioneel advies

Menu

  • Premium transport voor bestellingen binnen NL/BE
  • Razendsnel klantcontact via WhatsApp
  • Meer dan 6000 A-kwaliteit velgen online

BMW met rijplezier als missie!

De initialen BMW staan voor Deutsche Motoren Werke oftewel Beierse Motorfabrieken. Deze is gevestigd in München. Het automerk BMW is dis een Duits automerk. Wat velen niet weten is dat BMW ook het moederbedrijf is van Rolls-Royce Motor Cars en dat het ook bijvoorbeeld de alom bekende Mini produceert. BMW heeft hierin het grootste aandeel. In 2014 rolden er voor her eerst meer dan 2 miljoen BMW-s van de band. De eerste echte BMW werd vanaf 1933 gebouwd. Er werden tevens motorfietsen gebouwd. De BMW auto’s staan bekend als topmerken. De BMW heeft rijplezier als missie, dit gaat vanzelf over in passie. Auto’s creëren die daarna uitgroeien tot een legende, dat is gelukt. Met minder nemen ze bij BMW geen genoegen. BMW is onder meer groot geworden in de autosport. Er zijn ontelbare internationale successen behaald in competities betreft de toerwagens. De verwantschap tussen raceauto’s aan de ene kant en de in serie geproduceerde auto’s aan de andere kant bleek opmerkelijk te zijn. Het logo bestaat uit een zwarte ring met de hoofdletters BMW. Daarbinnen in staat een blauw-wit geblokt veld, een verwijzing naar het wapen van Beieren.

Geschiedenis en modellen BMW 1-serie

De BMW 1-serie behoort tot de compacte middenklasse auto , ontworpen door Chris Bangle en geproduceerd door de Duitse autofabrikant BMW. Sinds medio 2005 is dit de kleinste en goedkoopste auto uit de serie BMW. De eerste variant van deze 1-serie werd destijds geproduceerd om onder andere te concurreren met Audi A3 en Alfa Romeo 147. Zoals bij BMW kenmerkend is, heet de auto een voorin langsgeplaatste motor en achterwielaandrijving. Neem bijvoorbeeld de BMW 1-serie 118 IA High Executive Urban Line met zijn leren bekleding, ledverlichting, wifi, camera et cetera of de BMW 1-serie 140 M 140 I automaat. De als tweede genoemde auto heeft een automatische versnelling en als extra met name een schuifdak. Dit kan ideaal zijn bij warm weer. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook nog de sportieve uitvoering BMW 1 serie 118 IA M Sport Shadow High Executive. De auto heeft ook een schuifdak, ledverlichting, camera et et cetera , net als de hiervoor benoemde auto maar een wat meer sportieve look.

Geschiedenis en modellen BMW 2-serie

De BMW 2-serie behoort tot het zogenoemde C-segment, geproduceerd door de Duitse autofabrikant BMW. Met name de BMW 2-Cerie coupé verenigt een karakteristiek design, met herinneringen aan legendarische coupés, met de opwindende dynamiek van nu. De serie uiteenlopende modellen, verkrijgbaar als een compacte coupé die de 1- serie vervangt of als cabrio model die de 1-serie cabriolet in de BMW serie vervangt. Er is ook een nieuwe compacte mpv-carrosserie, aangeduid als actieve Tourer. De coupé en cabriolet hebben een achterwielaandrijving en de actieve Tourer oftewel de Active Tourer, voorwielaandrijving. Daarnaast is er nog de Grand Tourer. De Active Tourer biedt vijf zitplaatsen en heeft een vermogen tussen de 109 en 231 pk. De grotere 7-zits Grand Tourer kent een zelfde palet maar gaat maximaal tot 192 pk. De auto’s behoren tot de zuinigste versie met conventionele verbrandingsmotor. Natuurlijk zijn velen dol op de cabrio- en coupéversies, dat oogt net even wat stoerder en robuuster. Neem bijvoorbeeld de 2-serie coupé 218i , goed voor 136 pk of de 220 i met liefst 230 pk. Daar wil je wel mee voor de dag komen. Wel hangt hier een behoorlijk prijskaartje aan. Wanneer het nog wat sneller en kostbaarder mag, komt BMW met de M240 i, voorzien van achterwielaandrijving.

Geschiedenis en modellen BMW 3-serie

De BMW 3-serie modellen combineren het rijplezier met praktische eigenschappen. De eerste 3-serie, de E 21, rolde in 1975 van de band. De auto leek veel op de al bestaande 5-serie (zoals de populaire BMW X5) maar was wat kleiner. In 1982 kwam er een tweede generatie, de E30, die leverbaar was als 2-deurs, 4-deurs en Baur TC. Vanaf 1986 kwamen er steeds vernieuwingen, tot nu toe. De BMW 3-serie kent de Sedan-, Touring- en Gran Turismo-uitvoering. De BMW Sedan M340i xDrive heeft een moderne uitstraling met elegante oppervlakken en duidelijke vormen. Hij trekt op van 0 naar 100 km in 4.4 seconden door de ongeëvenaarde aandrijving. Deze auto staat voor pure passie voor de autosport, te zien aan het sportieve uiterlijk. De BMW Touring is met zijn combinatie van sportief design, hoge functionaliteit en dynamiek een inspiratie vanaf het eerste ogenblik. Je kunt kiezen uit een krachtige en efficiënte benzine- of dieselmotor. De nieuwe technologie zorgt voor een laag verbruik. Met de uitrustingen Luxury Line, M Sport en Sportline kun je de BMW 3-serie helemaal naar je eigen wensen en persoonlijke stijl aanpassen. De BMW 3-serie Gran Turismo biedt een gespierd postuur en dit in combinatie met een vloeiende daklijn van een elegante coupé. De auto heeft een onmiskenbaar boeiend design. Het lichtdesign aan de voor- en achterkant van de auto zorgen voor een fascinerend spel van licht en schaduw. Wil je meer dynamiek of toch meer exclusiviteit? Stel je auto samen naar eigen wens.

Partners van BMW

BMW i denkt altijd verder dan alleen de auto op zich. Voor spannende projecten heb je immers partners nodig. Bijvoorbeeld partners uit de kunst, cultuur, architectuur en design. Hier kunnen we niet omheen en het werkt geweldig. BMW i is pionier en visionaire en toekomstgerichte technologieën. Daarom voelt men zich aangetrokken tot gelijkgezinde vernieuwers. Veel partnerschappen die producten aanbieden van vooraanstaande merken, prefect afgestemd op de modellen van BMW i zie je dus terug. BMW i is bijvoorbeeld een samenwerking aangegaan met TED wat staat voor Technology, Entertainment and Design. Dit heeft geleid tot Next Visionaries. Pioniers van de toekomst zullen de toekomst van mobiliteit goed moeten vormgeven.

Kies bestemming
Kies het land waar uw bestelling geleverd moet worden.
Ok