Snel advies? WhatsApp of bel:
Bel: 0413-393100 App: 0413-393100
0
6000+ Modellen online 1000 M2 Offline Showroom Professioneel advies

Menu

  • Premium transport voor bestellingen binnen NL/BE
  • Razendsnel klantcontact via WhatsApp
  • Meer dan 6000 A-kwaliteit velgen online

Breedsets

Breedsets velgen zoeken

Selecteer uw voertuig en krijg direct een overzicht van geschikte lichtmetalen breedsets velgen voor uw voertuig.

 

 

 

 

breedsets velgen

Bekijk welke breedsets velgen er onder uw voertuig passen. Selecteer uw voertuig en bekijk het aanbod.

 

 

 

Breedsets (staggered sets):

Een groot aantal auto’s kunnen ook voorzien worden van een zogenoemde “breedset”, oftewel een “staggered” set velgen. Dit houdt in dat de achterste velgen breder zijn dan de voorste, en daardoor moet er achter ook een bredere band gemonteerd worden. Meestal wordt dit gemonteerd op auto’s met achterwiel-aandrijving maar soms ook op auto’s met 4-wielaandrijving. 

Meestal komt u een breedset tegen bij de merken BMW, Mercedes, Porsche, Jaguar, Ferrari, Maserati, Tesla, of Alfa Romeo. Maar ook de sportieve USA cars zoals een Ford Mustang of Chevrolet Corvette hebben er vaak af-fabriek al een breedset onder. 

breedset
De achteras heeft bredere banden dan de vooras

 

Deep concave velgen:

Het mooie van een breedset is ook dat de achterste velgen dan een diepere concave hebben, dat wil zeggen dat het hart van de velgen dieper ligt dan bij de voorste velg. U heeft dus naast een bredere band/bredere velg, dus ook echt een optisch andere velg. U ziet dat het wiel extra diep/breed is door alleen nog maar naar het design van de achtervelgen te kijken. Dit geeft een extra sportieve en mooie uitstraling, wat momenteel steeds vaker in het straatbeeld te zien is. Kortom, breedsets zijn gewild en populair voor de sportieve rijder, die een vaak achterwiel-aangedreven auto van Duitse, Italiaanse, of Engelse makelij rijdt.

 

PERF concave
MID concave
DEEP concave
Extreme concave
verschillende soorten deep concave velgen

 

Ook komt het bij een aantal auto’s voor dat de voorste velg een andere inchmaat én breedte heeft dan de velg op de achteras. Denkt u hierbij aan een Mercedes AMG GT of een Porsche 911/992 type. Daar wordt voor 19 of 20 inch gemonteerd, en op de achteras zelfs een 20 of 21 inch velg, een maat groter dus.

 

Breedset velgen kopen?


Een groot aantal van onze velgen zijn ook leverbaar als breedset. Bijvoorbeeld van de merken GMP, Monaco, Breyton, MAK, Vossen Wheels, Vorsteiner, Ferrada, Veemann, Ispiri, Concaver Wheels, en Japan Racing is er vaak ook een breder achterwiel te vinden.  

Hier kunt u specifiek op filteren op onze website, indien dit mogelijk is op uw auto. Bijvoorbeeld als u een BMW 5-serie heeft met achterwiel aandrijving dan kunt u ook een breedset selecteren, maar op een Toyota Aygo met voorwielaandrijving vanzelfsprekend niet. 

Kunt u nog niet helemaal vinden wat u zoekt, of zoekt u iets heel specifieks? Laat het ons weten en aarzel dus niet om contact op te nemen! U kunt ons altijd een email sturen of bellen/whatsappen  met een van onze medewerkers. Dan zoeken wij een passende staggered set voor uw auto, en kunnen wij u snel foto’s, prijzen, en de mogelijkheden doorsturen.

Optimaliseer uw Auto met Breedset Velgen

Als fervent liefhebber van hoogwaardige auto-aanpassingen begrijp ik maar al te goed hoe essentieel het is om uw voertuig te voorzien van de beste uitrusting. Een trend die de autowereld stormenderhand heeft veroverd, is het concept van "breedset velgen". Dit is niet zomaar een upgrade; het is een verfijnde keuze die uw auto naar nieuwe hoogten tilt, zowel in prestaties als in stijl. Hier duik ik dieper in op de wereld van breedset velgen en waarom ze de ideale keuze zijn voor gepassioneerde autobezitters.

De Magie van Breedset Velgen

Stelt u zich eens voor: een set velgen die niet alleen uw auto een opvallende esthetiek geeft, maar ook de prestaties naar een hoger niveau tilt. Dat is precies wat een breedset velgen doet. Dit fenomeen, ook wel bekend als een "staggered" velgenset, omvat het gebruik van bredere achterste velgen in vergelijking met de voorste. Dit resulteert niet alleen in een visueel verbluffend effect, maar het biedt ook praktische voordelen voor uw rijervaring. De achterwielen van uw auto hebben de kans om een bredere band te omarmen, wat resulteert in een verbeterde grip op de weg. Dit is vooral gunstig voor auto's met achterwiel- of vierwielaandrijvingssystemen. Dit is waarom merken zoals BMW, Mercedes, Porsche, en andere iconische namen in de auto-industrie vaak breedset velgen gebruiken om hun voertuigen te onderscheiden.

De Kracht van Diversiteit

Bij het bespreken van breedset velgen kunnen we niet voorbijgaan aan de verbazingwekkende diversiteit die ze in de autowereld brengen. Merken als Audi en BMW hebben een lange geschiedenis van het omarmen van deze stijlvolle aanpassing. Kijk maar eens naar deze inspirerende voorbeelden: Bent u een trotse bezitter van een Audi? Ontdek een opwindende reeks Audi velgen die de grenzen van stijl en prestaties verleggen. Voor degenen die de essentie van puur rijplezier waarderen, bieden BMW velgen een breed scala aan mogelijkheden om uw BMW te transformeren in een meesterwerk op wielen.

Diepe Concaaf en Onmiskenbare Stijl

Een van de meest intrigerende aspecten van breedset velgen is de diepe concaaf die ze met zich meebrengen. De achterste velgen hebben een unieke diepte in het ontwerp, waardoor ze opvallen en de aandacht van toeschouwers trekken. Wanneer u naar de achtervelgen kijkt, zult u merken dat het wiel extra diepte en breedte heeft, wat leidt tot een onmiskenbaar sportieve uitstraling. De populariteit van breedset velgen groeit gestaag, en het is duidelijk waarom. Deze aanpassing biedt niet alleen een visueel aantrekkelijke verandering aan uw auto, maar verbetert ook de algehele prestaties. Of u nu een Duitse, Italiaanse of Engelse auto rijdt, breedset velgen tillen uw rit naar een hoger niveau.

Uw Rit naar Perfectie

In een wereld waarin personalisatie en prestaties de boventoon voeren, is het duidelijk dat breedset velgen uw ultieme keuze zijn om uw auto te optimaliseren. De combinatie van visuele impact en verbeterde rijprestaties maakt breedset velgen tot een onmisbare toevoeging voor elke gepassioneerde autobezitter. Bezoek ons bij WheelPoint om de mogelijkheden te ontdekken en uw reis naar auto-perfectie te beginnen.

Kies bestemming
Kies het land waar uw bestelling geleverd moet worden.
Ok