Snel advies? WhatsApp of bel:
Bel: 0413-393100 App: 0413-393100
0
6000+ Modellen online 1000 M2 Offline Showroom Professioneel advies

Menu

  • Premium transport voor bestellingen binnen NL/BE
  • Razendsnel klantcontact via WhatsApp
  • Meer dan 6000 A-kwaliteit velgen online

Breedsets

Breedsets velgen zoeken

Selecteer uw voertuig en krijg direct een overzicht van geschikte lichtmetalen breedsets velgen voor uw voertuig.Aanbod bekijken

breedsets velgen

Bekijk welke breedsets velgen er onder uw voertuig passen. Selecteer uw voertuig en bekijk het aanbod.

 

 

 

Breedsets (staggered sets):

Een groot aantal auto’s kunnen ook voorzien worden van een zogenoemde “breedset”, oftewel een “staggered” set velgen. Dit houdt in dat de achterste velgen breder zijn dan de voorste, en daardoor moet er achter ook een bredere band gemonteerd worden. Meestal wordt dit gemonteerd op auto’s met achterwiel-aandrijving maar soms ook op auto’s met 4-wielaandrijving. 

Meestal komt u een breedset tegen bij de merken BMW, Mercedes, Porsche, Jaguar, Ferrari, Maserati, Tesla, of Alfa Romeo. Maar ook de sportieve USA cars zoals een Ford Mustang of Chevrolet Corvette hebben er vaak af-fabriek al een breedset onder. 

breedset
De achteras heeft bredere banden dan de vooras

 

Deep concave velgen:

Het mooie van een breedset is ook dat de achterste velgen dan een diepere concave hebben, dat wil zeggen dat het hart van de velgen dieper ligt dan bij de voorste velg. U heeft dus naast een bredere band/bredere velg, dus ook echt een optisch andere velg. U ziet dat het wiel extra diep/breed is door alleen nog maar naar het design van de achtervelgen te kijken. Dit geeft een extra sportieve en mooie uitstraling, wat momenteel steeds vaker in het straatbeeld te zien is. Kortom, breedsets zijn gewild en populair voor de sportieve rijder, die een vaak achterwiel-aangedreven auto van Duitse, Italiaanse, of Engelse makelij rijdt.

 

PERF concave
MID concave
DEEP concave
Extreme concave
verschillende soorten deep concave velgen

 

Ook komt het bij een aantal auto’s voor dat de voorste velg een andere inchmaat én breedte heeft dan de velg op de achteras. Denkt u hierbij aan een Mercedes AMG GT of een Porsche 911/992 type. Daar wordt voor 19 of 20 inch gemonteerd, en op de achteras zelfs een 20 of 21 inch velg, een maat groter dus.

 

Breedset velgen kopen?


Een groot aantal van onze velgen zijn ook leverbaar als breedset. Bijvoorbeeld van de merken GMP, Monaco, Breyton, MAK, Vossen Wheels, Vorsteiner, Ferrada, Veemann, Ispiri, Concaver Wheels, en Japan Racing is er vaak ook een breder achterwiel te vinden.  

Hier kunt u specifiek op filteren op onze website, indien dit mogelijk is op uw auto. Bijvoorbeeld als u een BMW 5-serie heeft met achterwiel aandrijving dan kunt u ook een breedset selecteren, maar op een Toyota Aygo met voorwielaandrijving vanzelfsprekend niet. 

Kunt u nog niet helemaal vinden wat u zoekt, of zoekt u iets heel specifieks? Laat het ons weten en aarzel dus niet om contact op te nemen! U kunt ons altijd een email sturen of bellen/whatsappen  met een van onze medewerkers. Dan zoeken wij een passende staggered set voor uw auto, en kunnen wij u snel foto’s, prijzen, en de mogelijkheden doorsturen.