Let op, wij hanteren momenteel geen verzendkosten, transport is dus gratis!

Altijd 500 sets op voorraad, nieuw & gebruikt!

Bij ons is het mogelijk om uw huidige velgen in te ruilen!

Koopavond op dinsdag & donderdagavond.

Breedsets

Breedsets (staggered sets):

Een groot aantal auto’s kunnen ook voorzien worden van een zogenoemde “breedset”, oftewel een “staggered” set velgen. Dit houdt in dat de achterste velgen breder zijn dan de voorste, en daardoor moet er achter ook een bredere band gemonteerd worden. Meestal wordt dit gemonteerd op auto’s met achterwiel-aandrijving maar soms ook op auto’s met 4-wielaandrijving.
Meestal komt u een breedset tegen bij de merken BMW, Mercedes, Porsche, Jaguar, Ferrari, Maserati, Tesla, of Alfa Romeo. Maar ook de sportieve USA cars zoals een Ford Mustang of Chevrolet Corvette hebben er vaak af-fabriek al een breedset onder.

Voor smallere banden dan op de achteras
De achteras heeft bredere banden dan de vooras

Deep concave velgen

Het mooie van een breedset is ook dat de achterste velgen dan een diepere concave hebben, dat wil zeggen dat het hart van de velgen dieper ligt dan bij de voorste velg. U heeft dus naast een bredere band/bredere velg, dus ook echt een optisch andere velg. U ziet dat het wiel extra diep/breed is door alleen nog maar naar het design van de achtervelgen te kijken. Dit geeft een extra sportieve en mooie uitstraling, wat momenteel steeds vaker in het straatbeeld te zien is. Kortom, breedsets zijn gewild en populair voor de sportieve rijder, die een vaak achterwiel-aangedreven auto van Duitse, Italiaanse, of Engelse makelij rijdt.


deep concave velgen
deep concave velgen


Ook komt het bij een aantal auto’s voor dat de voorste velg een andere inchmaat én breedte heeft dan de velg op de achteras. Denkt u hierbij aan een Mercedes AMG GT of een Porsche 911/992 type. Daar wordt voor 19 of 20 inch gemonteerd, en op de achteras zelfs een 20 of 21 inch velg, een maat groter dus.

Bent u op zoek naar een breedset?


Een groot aantal van onze velgen zijn ook leverbaar als breedset. Dit staat echter niet altijd vermeld op onze website en daar kunt u nu helaas nog niet op filteren. Daar wordt momenteel hard aan gewerkt om u daar ook mee van dienst te kunnen zien. Bijvoorbeeld van de merken GMP Dedicated, Monaco, Breyton, MAK, JR Racing is er vaak ook een breder achterwiel te vinden.

Bent u specifiek op zoek naar een breedset met een diepe concave voor uw auto, laat het ons weten en aarzel niet om contact op te nemen!
U kunt ons altijd een email sturen of bellen / whatsappen met Paul: 06-54374359. Dan zoeken wij een passende staggered set voor uw auto, en kunnen wij u snel foto’s, prijzen, en de mogelijkheden doorsturen.

Vossen CVT deep concave
Vossen CVT deep concave

Ook interessant

Velgen voor uw BMWarrow_forward Velgen voor uw Mercedesarrow_forward Velgen voor uw Porschearrow_forward