Snel advies? WhatsApp of bel:
Bel: 0413-393100 App: 0413-393100
0
6000+ Modellen online 1000 M2 Offline Showroom Professioneel advies

Menu

 • Gratis transport voor bestellingen binnen NL
 • Razendsnel klantcontact via WhatsApp
 • Meer dan 6000 A-kwaliteit velgen online

Chiptuning

Chiptuning bij Wheelpoint

Naast velgen kunt u ook bij ons terecht voor Chiptuning van uw voertuig!

Hoe werkt het?:


Bij Wheelpoint kunt u uw wagen laten chiptunen, zodat deze weer optimaal rijdt. Wij hebben een samenwerking met FRST, een specialist in de chiptuning-wereld. Bij FRST bent u verzekerd van deskundigheid. Het bedrijf heeft namelijk al vijftien jaar ervaring in het professioneel afstellen van motormanagement systemen.   Daarnaast heeft FRST de veiligheid van de auto hoog in het vaandel staan. Chiptuning kán namelijk schadelijk zijn, als een tuning niet gecontroleerd wordt op de veiligheidsmarges. Een FRST specialist zorgt ervoor dat dit nooit kan gebeuren.   Dit zien wij ook terug in de werkwijze van FRST. FRST heeft een vast stappenplan dat zij volgen tijdens het chiptunen.

 • Stap 1: Het uitlezen van het voertuig en het controleren op foutcodes. Hier haalt FRST de informatie uit het voertuig, aanvullend op de informatie vanuit de klant. 
 •  
 • Stap 2: Nadat de data is geanalyseerd, wordt de software aangepast en geoptimaliseerd. 
 •  
 • Stap 3: Nu de software optimaal is voor het voertuig, wordt deze in de ECU geladen. 
 •  
 • Stap 4: Het voertuig is nu voorzien van de allernieuwste software en een perfecte afstelling. Als laatste stap checken de specialisten de auto door een testrit te maken, en vervolgens de data uit te lezen over hoe het voertuig reageert op de aanpassingen. In sommige gevallen wordt er nog een kleine aanpassing gedaan, waarna de klant de auto weer mag ophalen.
 •  

FRST Chiptuning

Bij FRST kunt u, via Wheelpoint, uw auto laten chiptunen vanaf 499,- euro, afhankelijk van de auto. Vaak is het chiptunen binnen een aantal maanden terugverdiend, vanwege de brandstofbesparing tot wel 20%. Het is dus even een uitgave, maar wel één die het waard is. Wilt u wat extra aandacht aan uw auto geven? Denk dan eens na over chiptuning. Via deze pagina kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor het chiptunen van uw auto, zodat deze optimaal rijdt!

  Vaak is het chiptunen binnen een aantal maanden terugverdiend.

Chiptuning Uden

Chiptuning

  Misschien heeft u wel eens gedacht, ‘reed mijn auto maar iets zuiniger’. Of vindt u dat uw wagen wel iets harder mag rijden. Hier is een oplossing voor: chiptuning. Chiptunen is een manier om de motor van uw auto iets beter te laten presteren. Het kan ervoor zorgen dat de motor sneller, soepeler, zuiniger en krachtiger wordt. Bij Wheelpoint bent u aan het juiste adres voor chiptuning van uw wagen.

Wat is chiptuning?

Door chiptuning uit te voeren op uw wagen, gaat de motor optimaal presteren. Hoe dat dan precies kan? Dat leggen we u uit. Elke auto heeft een maximum qua prestaties. Deze prestaties zijn bij de ontwikkeling van de wagen in de fabriek getest. Echter wordt er voor de motoren van de auto een veiligheidsmarge ingesteld. De prestaties van de auto worden door deze marge beperkt, waardoor er minder snel problemen zullen ontstaan met de motor. Hierdoor kan een auto zelfs bij extreme omstandigheden, zoals slechte brandstoffen of oliën, blijven functioneren. In werkelijkheid kan de motor dus veel meer aan dan ervan gevraagd wordt.

Dit klinkt natuurlijk niet gek. De veiligheidsmarge beschermt uw motor en daarmee uw auto. Toch zijn de marges heel hoog. De omstandigheden rondom brandstofkwaliteit, oliekwaliteit en het onderhoud in Europa erg goed, waardoor deze hoge veiligheidsmarges niet nodig zijn. Met chiptuning kan een specialist, zonder schade aan de motor aan te richten, de veiligheidsmarge iets verkleinen en dus de prestaties van uw motor beter benutten. Hierdoor heeft u met chiptuning meestal meer waar voor uw geld, dan bij een upgrade naar een duurdere auto met meer vermogen.  
TPMS sensoren Professionele chiptuning in Uden.

Hoe werkt chiptuning?

Chiptunen is een vrij technisch verhaal, maar we gaan proberen het zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Elke injectiemotor bevat een ECU: Electronic Control Unit. De ECU regelt de injectie van de brandstof, hoeveel brandstof de motor krijgt, wanneer ontsteking plaatsvindt en wanneer gas uitgestoten wordt. Bij een goedwerkende ECU draait de motor dus toeren, krijgt het genoeg brandstof en genoeg stroom via de accu. De ECU stuurt bovengenoemde gegevens door naar EPROM-chips. En de informatie op deze chips wordt bij chiptuning vervangen.   De origineel opgeslagen informatie op de chip wordt vervangen door geoptimaliseerde gegevens, waardoor de motor optimaler gaat werken.

Chiptuning mogelijkheden

Chiptuning kan in principe op elke auto met motormanagement systeem uitgevoerd worden, zowel benzine- als dieselmotoren. Ook oudere auto’s kunnen gechiptuned worden. Zolang de auto een herprogrammeerbaar motormanagement systeem heeft, kunnen we de prestaties van de motor verbeteren.

Legaal?

Veel mensen vragen zich af of chiptunen wel legaal is. Geen zorgen: chiptuning is volledig legaal. Zo lang de specialist zich houdt aan milieuregels, is het volledig legaal om uw auto te laten chiptunen. Onze chiptuning partner houdt de milieuregels altijd in de gaten.

Voordelen van chiptuning

Zoals u misschien al begrijpt, zitten er best wat voordelen aan het chiptunen van uw wagen. Wij zetten ze voor u op een rijtje:

 • U bespaart tot wel 20% aan brandstof
 • Uw auto wordt levendiger, en reageert snel op bewegingen op het gaspedaal
 • Het vermogen van uw wagen neemt tot wel 35% toe
 • Het rijcomfort van uw auto neemt toe