Snel advies: whatapp of bel ons op deze nummers:
Bel: 0413-234314 App: 06-24221185
0
6000+ Modellen online 1000 M2 Offline Showroom Professioneel advies

Menu

  • Gratis transport voor particuliere webshop bestellingen
  • Razendsnel klantcontact via whatsapp
  • Meer dan 6000 velgen online

De geschiedenis van Volvo

?De Zweedse autofabrikant Volvo bestaat sinds 1926. Het eerste model, de Volvo ÖV4, een open wagen, was vanaf 1927 te koop. De naam Volvo is erg toepasselijk. In het Latijns betekend het ‘Ik rol’. Het bedrijf specialiseerde zich in de productie van personenauto’s en vrachtwagens. Na 1956 groeide het bedrijf sterk door belangstelling vanuit de Amerikaanse markt. In de jaren 80 had Volvo het imago van een zeer veilige en betrouwbaar merk, maar met een ouderwetse uitstraling. Kenmerkende modellen uit deze tijd zijn de Volvo 240 en de Volvo 740. Door een nieuwe aanpak kregen de modellen een sportiever uiterlijk zonder afbreuk te doen aan de veiligheidsvoorzieningen. Sinds 2010 is de Chinese Zhejiang Geely Holding Group eigenaar van de divisie Volvo Cars. China is momenteel de grootste afzetmarkt, gevolgd door Amerika en Zweden.

Kenmerken van het merk Volvo

Volvo staat wereldwijd bekend als het veiligste automerk. Ze zijn altijd innovatief en actief op zoek naar nieuwe veiligheidsvoorzieningen en lopen hiermee voor op v ele wettelijke veiligheidseisen. Alle moderne modellen halen altijd de maximale 5-sterren bij de EuroNCAP crashtest. De belangrijkste uitvinding is waarschijnlijk de driepuntsgordel. Sinds 1959 hebben inzittenden bij een botsing 50% meer kans om het ongeval te overleven. Andere belangrijke vernieuwingen zijn onder anderen de veiligheidskooi in 1944, de kreukelzone voor- en achter in 1966, de inschuifbare stuurkolom in 1973 en de schokabsorberende bumpers in 1974. Meer recent is de introductie het Anti Blokeer Systeem in 1984, het Rollover Protection System in 1997 en de Blind Spot Information System in 2004. Vanaf 2010 zijn de modellen in staat om zelfstandig te remmen bij potentiële gevaarlijke situaties met andere voertuigen, fietsers, wandelaars en dieren.

De Volvo Group

De Volvo Group is in handen van ruim 240.000 aandeelhouders. Het Chinese Zhejiang Geely Holding Group, al eigenaar van de divisie Volvo Cars, is de grootste aandeelhouder met 8,2% van de aandelen. Het Zweedse Industrivärden bezit 7,1% en de investeringsmaatschappij Cevian Capital ruim 5,4% van de aandelen. Behalve personenauto’s en vrachtwagens produceert de Volvo Group ook bussen, constructievoertuigen, constructiemachines en scheepsmotoren. Tot 2014 zijn er ook vliegtuigmotoren gefabriceerd. Volvo Financial Services levert de financiële diensten voor de klanten van het bedrijf. De Volvo Group heeft een controlerend belang bij het Zuid-Koreaanse Samsung Heavy Constructions. Het hoofdkantoor staat in de Zweedse stad Gotenborg. Momenteel werken er meer dan 100.000 mensen wereldwijd bij de Volvo Group. Ze hebben vestigingen in 18 verschillende landen waarvan Zweden, België en Frankrijk het grootste zijn. In 2017 had het bedrijf een netto bedrijfsresultaat van 31 miljard euro.

Waarom een Volvo kopen

• Een Volvo is altijd een zeer veilige auto voorzien van de nieuwste veiligheidsondersteuning.
• Het design van moderne Volvo’s ziet er aantrekkelijk uit.
• De modellen zijn groot genoeg voor de gehele familie. 
• Een Volvo is zuinig in gebruik en heeft weinig te maken met betrouwbaarheidsproblemen. 
• Met de V60 Plug-in Hybrid is het mogelijk om elektrisch te rijden. 
• Een Volvo is prima te personaliseren door bijvoorbeeld andere velgen.

De bekendste Volvo modellen

Het allereerste model, de ÖV4 met als bijnaam ‘Jakob’, is vanaf 1927 in serie gebouwd. Het was een open auto met vier cilinders en alleen verkrijgbaar in de kleur donkerblauw met zwarte flanken. Het chassis bestond uit plaatstaal, bekleed met hout van beuken en es. Er zijn 275 exemplaren geproduceerd.

De Volvo 700 serie is gebouwd tussen 1982 en 1992. Deze modellen zijn herkenbaar aan hun hoekige vormgeving bij zowel de sedan als stationwagens. De 740 was de goedkoopste uitvoering en verkrijgbaar als sedan en stationwagen. De 760 kreeg standaard beschikking over tractiecontrole en het ABS-antiblokkeersysteem.

De Volvo V40 wordt sinds 2012 in het Belgische Gent gebouwd. Alle modellen zijn standaard voorzien van een start-stopsysteem en een remenergie-terugwinsysteem. Het model is verkrijgbaar met drie benzine- en dieselmotoren. Er is keuze uit een handgeschakelde of een automatische versnellingsbak. De Volvo V40 is de eerste auto uitgerust met een airbag voor voetgangers.

De Volvo V70 is een model in de hoge middenklasse. De auto vanaf 1996 wordt gebouwd en is momenteel toe aan de derde generatie. Alle modellen beschikken over een afstandswaarschuwingssysteem en adaptieve remlichten. Modellen na 2014 zijn voorzien van ledverlichting in plaats van mistlampen.

Meer weten over andere modellen en merken? Lees onze andere artikelen:

De geschiedenis van Volvo

De populaire Volvo V70

Volvo V40 - Voor de fans

Vijf Bekende Volvo Modellen: XC90, V70, V40, P1800 en 850

Personaliseren

Een Volvo is van zichzelf al rijk uitgerust. Toch zijn de modellen nog uitstekend te personaliseren. De snelste manier is kiezen voor jouw Volvo. De meest populaire modellen die die bij ons langskomen voor velgen zijn de V40V60V70V90 XC60 en de grotere broer de XC90. Een velg geeft de auto direct een andere uitstraling. Kopers hebben bij de huidige modellen keuze uit tientallen combinaties aan kleuren voor het interieur en exterieur. Volvo noemt dit een keuze tussen gedurfd speels en stijlvol premium. Het is zelfs mogelijk om voor een two-tone kleurencombinatie te kiezen. Een audio upgrade is een fijne keuze voor de ware muziekliefhebber. De motoren zijn geschikt voor chiptuning waardoor het vermogen flink zal toenemen. Hiervoor zijn door Volvo goedgekeurde chipsets verkrijgbaar waardoor de auto zijn garantie niet zal verliezen.

Het milieu

Volvo is al decennia actief om de schade aan het milieu door uitstoot van brandstoffen te verbeteren. Als in 1972 erkend Volvo dat hun producten een schadelijk effect hebben op het milieu en ze maken het een bedrijfsdoel om dit te verbeteren. Dit was al ruim voordat milieu hoog op de politieke en maatschappelijke agenda is geplaatst. In 1976 ontwikkeld Volvo de driewegkatalysator waardoor motoren bewezen minder stoffen uitstoten. In 1981 volgde de Automatic Power Shift waarmee de versnellingsbak steeds de meest optimale versnelling kiest voor de vereiste prestatie. Het gevolg is extra brandstofbesparing. In 2007 zorgde de I-SAM hybride-concept een brandstofbesparing tot 35% op voor zware voertuigen zoals bussen en trucks. In 2007 presenteert Volvo zeven stuks CO2-neutrale concepttrucks en is de fabriek in Gent de eerste wereldwijde autofabriek die Co2 neutraal kan produceren. De I-See techniek uit 2012 vermindert het gebruik van brandstof tijdens langeafstandstransporten. In 2015 start Volvo met de introductie van een elektrisch bus voor het openbaar vervoer van Gotenborg. Hierdoor reduceert de CO2 uitstoot met 99%.

Partnerships

Volvo is diverse samenwerking aangegaan met andere organisaties. Het Australische Living Seawall probeert de grote hoeveelheid drijvende plasticdeeltjes in de oceanen te verminderen. Sinds 2010 werkt Volvo samen met de Cure Brain Cancer Foundation. Deze stichting doet onderzoek naar nieuwe behandelmethoden tegen kanker. Het Wereldnatuurfonds strijd tegen de wereldwijde klimaatverandering. Als enige autofabrikant heeft Volvo de toestemming van het WNF gekregen om hun werkzaamheden te ondersteunen. Een waardering voor het actieve beleid van Volvo. De Volvo Ocean Race is de grootste zeilrace ter wereld waarbij de deelnemende schepen in diverse etappes de gehele aarde doorkruisen.