Melding coronavirus — gratis verzending

Gezien het relatief kleine aantal bezoekers dat wij tegelijkertijd ontvangen, zijn wij in lijn met de richtlijnen van het RIVM gewoon geopend. Wel nemen we natuurlijk extra voorzorgsmaatregelen op het gebied van hygiëne en gezondheid!

Daarnaast kunt u uw online bestelling laten bezorgen. Tot en met eind mei zijn alle verzendingen van online bestellingen binnen Nederland gratis.

Altijd 500 sets op voorraad, nieuw & gebruikt!

Bij ons is het mogelijk om uw huidige velgen in te ruilen!

Koopavond op dinsdag & donderdagavond.

De populaire Volvo V70

De Volvo V70 is een stationwagen in de hogere middenklasse. Het model is gedurende drie generaties gebouwd tussen 1996 en 2016. In alle gevallen gaat het om een stationwagen met een diesel- of benzinemotor. Het voorvoegsel V heeft betrekking op het woord versatility (veelzijdigheid). De basis van de wagen is gelijk aan de Volvo S60 en S80. Er bestaat een uitvoering met de aanduiding XC70. Dit model beschikt door de aanwezigheid van vierwielaandrijving, grote bumpers en een grotere bodemvrijheid meer terreinwaardige eigenschappen. Tijdens zijn looptijd zijn er ruim 1.250.000 exemplaren van de band gerold.

Eerste generatie

De 1e generatie van de Volvo V70 is gebouwd tussen 1996 en 2000. Het eerste model was in de basis een Volvo 850 voorzien van een flinke facelift. De wagen kreeg ten opzichte van de 850 een andere grille, spoiler en meer afgeronde koplampen. Ondanks meer als 1800 veranderingen bleef het totale aanzicht van beide modellen aardig gelijk. Motorisch was er keuze uit 14 verschillende (turbo) benzinevarianten met een inhoud tussen de 2.0 en 2.5 liter en 2 turbodieselmotoren, afkomstig uit de Audi A6, met een inhoud van 2.5 liter. Twee Bi-fuel motoren met een inhoud van 2.4 liter maakte de range compleet. Naast de standaard voorwiel aangedreven modellen waren er 2 vierwiel aangedreven wagens op de markt met de toevoeging XC (Cross Country) en AWD (All Wheel Drive) De auto was te bestellen met 5 handgeschakelde versnellingen of een 4-traps automaat.

Tweede generatie

De 2de generatie van de Volvo V70 is gebouwd tussen 2000 en 2008. Volvo was in deze tijd eigendom van Ford Motor Company waardoor het model veel onderdelen deelden met de Ford Mondeo. Tot aan 2004 was de wagen verkrijgbaar met 6 turbodiesel motoren met een inhoud tussen de 1.4 en 2.6 liter en 8 verschillende (turbo) benzinemotoren met een inhoud tussen de 2.0 en 2.5 liter. Beide Bi-fuell modellen hadden een inhoud van 2.4 liter. Het model kreeg een facelift in 2004.

Derde generatie

De 3de generatie, gebouwd tussen 2007 en 2016 was een compleet vernieuwd model. De auto is gebouwd op hetzelfde platform als de S60, V60 en S80. De auto is met een lengte van 4,82 meter 11 centimeter groter dan zijn voorganger. Nieuwe veiligheidsvoorzieningen zijn een afstandswaarschuwingssysteem en adaptieve remlichten. Hierdoor gaan bij een noodstop de remlichten al branden bij een snelheid van 50 km/h. Er was keuze uit 16 variaties uit (turbo) benzinemotoren met een inhoud tussen de 1.6 en 3.2 liter. De 13 verschillende turdodieselmotoren hadden een inhoud tussen de 1.6 en 2.5 liter. De wagens zijn uitgerust met 5 of 6 handmatige- of 5, 6, of 8 automatische versnellingen. Nieuw was een 2.0-liter motor geschikt voor bio-ethanol. Een kleine facelift in 2014 gaf het model LED dagrijverlichting in plaats van mistlampen en enkele kleine aanpassingen aan de voorbumper, grill en achterlichten. De auto kreeg de optie van een analoog dashboard of een digitaal scherm met de standen Elegance, Eco of Performance. Vanaf 2016 waren alleen nog de uitvoeringen Polar en Polar+ bij de dealer verkrijgbaar. De Volvo V70 is opgevolgd door de nieuwe Volvo V90.

Veel genoemde plus- en minpunten

Voor een model met een levensduur van zo’n 20 jaar beschikt iedere generatie over zijn eigen plus- en minpunten. Toch zijn er enkele punten die vaak genoemd worden door monteurs en V70-bezitters die de auto gedurende zijn hele periode typeren.

Pluspunten:

 • Een hoog niveau aan rijcomfort.
 • Uitstekende veiligheidsvoorzieningen.
 • Redelijk zuinige motoren.
 • Veel ruimte binnen in de auto.
 • Comfortabele stoelen.
 • Ergonomisch ontworpen.

Minpunten:

 • De besturing voelt wat zwaar aan.
 • Geen sportieve rijeigenschappen in de bochten.
 • De besturing voelt anoniem aan.
 • De overbrenging van de versnellingen is vrij lang.
 • De automaat reageert wat traag.

Meer weten over andere modellen en merken? Lees onze andere artikelen:

* De geschiedenis van Volvo

* De populaire Volvo V70

* Volvo V40 - Voor de fans

* Vijf Bekende Volvo Modellen: XC90, V70, V40, P1800 en 850

Modificatie en tuning

De snelste manier om een Volvo V70 te modificeren is het aanbrengen van nieuwe velgen. Velgen geven een auto een geheel eigen uitstraling waarbij er keuze is uit vele uitvoeringen. Wil je zien welke beschikbaar zijn? Bekijk ons overzicht van velgen. De keuze tussen lederen bekleding of stoelen met stof geven het interieur een andere uitstraling. De motor is geschikt voor chiptuning en krijgt hierdoor meer vermogen. De door Volvo goedgekeurde tuningsets zijn veilig voor de motor en garanderen dat de garantie op de auto aanwezig blijft.