Snel advies? WhatsApp of bel:
Bel: 0413-393100 App: 0413-393100
0
6000+ Modellen online 1000 M2 Offline Showroom Professioneel advies

Menu

  • Premium transport voor bestellingen binnen NL/BE
  • Razendsnel klantcontact via WhatsApp
  • Meer dan 6000 A-kwaliteit velgen online

Welke bandenmaat

Direct de juiste velgen en banden?

Selecteer uw voertuig en krijg direct een overzicht van geschikte velgen en banden voor uw voertuig.Aanbod bekijken

Winterbanden met velg

Meer dan 6000 A-kwaliteit velgen online! Selecteer uw voertuig voor een passend aanbod voor uw voertuig.

 

Hoe zie ik de bandenmaat?

WElke bandenmaatBent u van plan uw banden te vervangen? Dan is het belangrijk dat u de juiste bandenmaat achterhaald. Een verkeerde bandenmaat zorgt voor risico’s en schade. Om dit te voorkomen, moet u de bandenmaat dus even goed controleren. Gelukkig is de maat gemakkelijk op de zijkant van uw autobanden te vinden. 

Welke banden passen onder mijn auto?

U vindt de bandenmaat aan de zijkant van uw huidige banden. Onder het profiel van de banden, aan de zijkant, vindt u een combinatie van letters en cijfers. Bijvoorbeeld 225/40 R18. De eerste drie cijfers, in dit geval 225, geven aan hoe breed de autoband in millimeters is. De volgende cijfers, in dit geval dus 40, geven aan hoe hoog de band is. Vervolgens ziet u het cijfer achter de R. In dit geval R18. De R staat voor radiaal, en dit cijfer geeft aan wat de diameter van de velgen in inches is. Sommige auto’s hebben twee verschillende bandenmaten. Eén op de vooras, en een andere op de achteras. Zo lang de twee voorbanden dezelfde maat hebben, en de twee achterbanden gelijk aan elkaar zijn, is dat veilig. Let bij het checken van uw bandenmaat dus wel even op de voor- en achterbanden, zodat u niet twee banden in de verkeerde maat aanschaft. 

Kan ik kiezen voor een andere bandenmaat?

Elke bandenmaat heeft zijn eigen voordelen. Dat zit ‘m vooral in de hoogte van de band. Een hogere band zorgt voor comfort, een dunnere band rijdt over het algemeen sportiever. Op zich logisch, want een hoge band geeft meer demping.  Kunt u dan zomaar kiezen voor een andere bandenmaat, zodat u meer comfort of sportiviteit kunt ervaren? Hiervoor zult u moeten kijken naar de mogelijkheden van uw auto. Niet elke band past namelijk op elke velg. Om veilig te rijden moet de band perfect om de velg heen zitten. Daarnaast moeten de voor- en achterbanden onder de auto eenzelfde maat hebben, zodat u niet in een gevaarlijk disbalans rijdt. Mocht u graag een andere bandenmaat onder uw auto plaatsen, is het een goed idee om even contact met onze experts op te nemen. Zij kunnen u adviseren over de mogelijkheden, zodat u zeker weet dat u veilig de weg op gaat. 

Waarom is de juiste bandenmaat zo belangrijk?

Uw bandenmaat hangt af van de maat van uw velgen. De maat van uw banden en velgen zijn optimaal voor uw autotype, als het gaat om de wegligging, rijeigenschappen en rem eigenschappen. Als u rijdt met een verkeerde bandenmaat, is er een groot risico op schade en onveilige situaties. Om deze reden zal uw auto met onjuiste bandenmaat dan ook afgekeurd worden tijdens de jaarlijkse APK keuring.

Banden bij Wheelpoint

Heeft u de bandenmaat achterhaald? Dan kunt u uw nieuwe banden gaan uitkiezen! Hiervoor bent u bij Wheelpoint aan het juiste adres. Wij verkopen zomer- en winterbanden van de allerbeste merken, zoals Goodyear, Pirelli, Vredestein en Michelin. Onze grote voorraad bestaat dan ook uit banden in elke maat. Welke band u ook zoekt: bij Wheelpoint vindt u de juiste banden voor onder uw auto.  De banden kunt u vinden via onze Banden pagina in de webshop. De gewenste banden zijn bijna altijd leverbaar binnen één of twee werkdagen. Wilt u de deze liever in de winkel bekijken? Wij verwelkomen u graag in onze showroom in Uden. Hier beantwoorden we al uw vragen, en in onze aangrenzende werkplaats kunnen we uw banden direct onder de auto plaatsen. 

Kies bestemming
Kies het land waar uw bestelling geleverd moet worden.
Ok