Snel advies? WhatsApp of bel:
Bel: 0413-393100 App: 0413-393100
0
6000+ Modellen online 1000 M2 Offline Showroom Professioneel advies

Menu

  • Premium transport voor bestellingen binnen NL/BE
  • Razendsnel klantcontact via WhatsApp
  • Meer dan 6000 A-kwaliteit velgen online

Barotelli velgen

Barotelli logo

Al sinds een aantal jaren is het Italiaanse merk Barotelli een hoog gewaardeerd merk onder de velgen. Door de smalle, strakke spaken en de unieke vormgeving geven de velgen elke auto een sportieve uitstraling. Daarnaast dragen Barotelli velgen bij aan een goede balans van de auto en zijn ze van uitstekende duurzame kwaliteit.

De geschiedenis van Barotelli

In de wereld van de velgen is Barotelli een relatief jong merk. In 2014 werd het Italiaanse merk opgericht. Met een klein team van designers creëerde Barotelli nieuwe velgen met een sportieve, kwalitatieve en strakke uitstraling. In 2015 werd de eerste officiële velg van het nieuwe merk gepresenteerd. Al snel werd deze velg, de Barotelli ST-3, opgepikt door de autoliefhebbers. In slechts enkele jaren tijd klom het merk, met de unieke, elegante aluminium velgen, via de ranglijst omhoog en vond het een plekje tussen andere welbekende merken van het hogere segment. Tegenwoordig zijn vooral de Barotelli ST-7 en Barotelli ST-9 populair.

Barotelli velgen zijn relatief nieuw op de markt, maar nu al ongeëvenaard in design. Dit premium merk uit Italië ontwikkelt lichtgewicht velgen met sportieve belijningen en een luxe uitstraling. Vooral de Barotelli velgen met kenmerkende ‘concave look’ zijn ware hoogstandjes in elegantie. Bovendien zijn bij de meeste sets ook de achterste velgen van een extra diepe concave voorzien, wat een bijzonder exclusieve uitstraling aan de wagen geeft. Deze Barotelli breedsets zijn dan ook voornamelijk geschikt voor auto’s met achterwielaandrijving zoals BWW en Mercedes. Barotelli velgen zijn ook verkrijgbaar voor Audi en Volkswagen.

 

De typische vormgeving van Barotelli velgen

Barotelli lichtmetalen velgen worden van aluminium gemaakt en hebben een strakke uitstraling. Het aantal spaken per velg verschilt per model. Sommige modellen, zoals de 9.5X20 Barotelli Mat Zwart 72.6 ET40 en de 9.5X19 Barotelli Zilver Glanzend E45, hebben 20 spaken. Dit zijn in verhouding tot andere velgen veel spaken, maar zorgen voor een snelle uitstraling op een auto. Andere modellen, zoals de Barotelli ST-3 of de Barotelli ST-7 Hyper Black, hebben slechts 10 spaken. Ondanks dat er meer merken velgen zijn die zoveel spaken hebben, zorgt het uiterlijk van de velg van Barotelli alsnog dat de band boven andere merken uitkomt. De spaken van Barotelli velgen zijn vaak recht en smal, waardoor het een auto een snelle uitstraling geeft. Naast het verschil in de hoeveelheid spaken, verschilt het uiterlijk per velg ook zeer. Zo zijn er zwarte velgen, zowel glanzend als mat, glanzende zilveren velgen en antraciete velgen, zowel mat als glanzend. Barotelli velgen zijn in heel veel maten te koop, waardoor er voor elke auto wel een bijpassende set velgen te vinden is.

Premium Barotelli velgen

Barotelli velgen zijn speciaal ontwikkeld voor het hogere segment. Het merk levert vooral ‘dedicated’ wielen voor Duitse automerken. Wie Barotelli velgen koopt gaat voor een hoge kwaliteit aluminium velg die uitstekende prestaties levert in rijeigenschappen, balans, warmtetransport en vormvastheid. De velgen dragen een KBA/TÜV certificering waardoor een lange levensduur is verzekerd. Ook zijn de velgen optimaal bestand tegen corrosie.

Barotelli biedt autoliefhebbers alle keuze in design en afwerking. Zo is de Barotelli ST-1 een populair meerspaaks model met een fraaie dynamische racing look. Het centrum ligt net wat dieper en dat geeft de wielen de kenmerkende ‘çoncave’ stijl. De Barotelli ST-2 is met zijn vijf-dubbelspaaks ontwerp net wat stoerder. En wie graag een moderne, ultrastrakke belijning aan zijn wielen geeft kijkt vooral bij ST-5 modellen die uitgevoerd zijn met 8 extra brede spaken. Barotelli velgen zijn verkrijgbaar in 19 en 20 inch in de finishes glanszwart, matzwartgepolijst, antraciet, glans- en matzilver, en zijn allemaal voorzien van een lakbeschermende coating.

 

 

Voor welke auto’s is Barotelli geschikt?

Barotelli velgen hebben standaard een sportieve, strakke uitstraling. Daarnaast zijn de aluminium velgen zeer geschikt voor auto’s met achterwielaandrijving, zoals bijvoorbeeld BMW en Mercedes. Naast het feit dat Barotelli velgen een auto een sportieve en luxueuze uitstraling geeft, zijn de velgen ook van een hoog kwaliteit. Zo is het zeer vormvast, heeft het een uitstekend warmtetransport en zorgen de velgen voor een goede balans en rijeigenschappen bij een auto. Hierdoor zijn Barotelli velgen geschikt voor vele automerken.

Voordelen van Barotelli velgen

Barotelli velgen hebben veel voordelen. De velgen zeer vormvast. Dit betekent dat de velgen onder hoge druk minder snel vervormen dan andere velgen. Daarnaast heeft het een uitstekend warmtetransport, wat inhoudt dat de warmte die in de band ontstaat goed verdeeld wordt. Bovendien zorgen Barotelli velgen voor een betere balans in de auto. Daarnaast zijn lichtmetalen velgen zoals die van Barotelli lichter dan stalen velgen, wat ervoor zorgt dat een auto lichter is. Tegen corrosie, wat vaak in winterse perioden problemen kan opleveren, zijn Barotelli velgen aardig goed beschermd. Bovendien hebben de velgen een KBA/TÜV certificering, waardoor een lange levensduur wordt gegarandeerd.

 

Toon filters
Inch
Model
Kleur
producten
producten
Kies bestemming
Kies het land waar uw bestelling geleverd moet worden.
Ok