Snel advies? WhatsApp of bel:
Bel: 0413-393100 App: 0413-393100
0
6000+ Modellen online 1000 M2 Offline Showroom Professioneel advies

Menu

  • Premium transport voor bestellingen binnen NL/BE
  • Razendsnel klantcontact via WhatsApp
  • Meer dan 6000 A-kwaliteit velgen online

Onderhoud van lichtmetalen velgen

Velgen schoonmaken

Hoe meer u rijdt, hoe sneller uw velgen vies worden en slijten. Hoewel de velgen zijn gemaakt om gebruikt te worden, houdt u ze met het juiste onderhoud in topconditie. Met de juiste producten verlengt u de levensduur van de velgen. En, niet minder belangrijk; zien de velgen er netjes en verzorgd uit. 

Waarom moet ik mijn lichtmetalen velgen onderhouden?

Uw lichtmetalen velgen worden snel vies. Dat heeft u zelf waarschijnlijk ook al gemerkt. Hoewel veel mensen denken dat de velgen vies worden door vuil op de weg, komt dit in werkelijkheid vooral door remstof en vet uit uw auto.  Zodra dit remstof en vet zich mengt met pekel van de weg, zijn de velgen lastig schoon te krijgen. Na te lang doorrijden kan de combinatie van remstof, vet en pekel zich in de velg vreten, waardoor uw lichtmetalen velgen beschadigd raken. Ontzettend zonde, natuurlijk. Met het juiste onderhoud vermijdt u dit. 

Hoe moet ik mijn lichtmetalen velgen onderhouden?

Een goede velgenreiniger houdt de velg in topconditie. Veel velgreinigers bevatten echter agressieve zuren. Als u deze te lang laat intrekken, tasten ze de velg aan. Om deze reden zijn de zure velgreinigers alleen geschikt voor mensen die de velgen lang niet hebben onderhouden.  Wij raden aan om deze agressieve reinigers niet te gebruiken. Voorkomen is namelijk beter dan genezen, en dat begint bij het wekelijks afspuiten van de velgen, zeker in de wintermaanden. Dat hoeft niet lang te duren, gewoon even met de tuinslang. Zo voorkomt u dat het pekel zich in de velg gaat vreten.  Als u de velgen regelmatig netjes heeft afgespoten, heeft u geen agressieve middelen nodig. Een zuurvrije velgenreiniger zal dan voldoen. Onze velgenreinigers van het merk Voodoo breken hardnekkig vuil veilig af, zonder de ondergrond aan te tasten. U spuit de reiniger op de velgen en spoelt het binnen 5 minuten met veel water weer af. Zo gebeurd, en dan zien uw velgen er weer spic en span uit.  Wilt u er nog een stapje verder in gaan? Met een velgenbeschermer zorgt u dat u, ook na het reinigen, uw velgen voor enige tijd beschermt tegen ingebakken vuil. Ook kunt u de velgen een volgende keer veel makkelijker en sneller reinigen. Met een Voodoo tiregloss kunt u vervolgens uw autoband insmeren. Deze gloss zorgt dat uw zwarte autobanden mooi glimmen (en enige tijd blijven glimmen).

Kan ik niet gewoon door de wasstraat?

Heeft u geen tijd of zin om uw velgen te reinigen? De wasstraat lijkt dan een handige oplossing. U hoeft niets te doen en het werk wordt door een machine voor u gedaan.  Helaas hoeft u, in ieder geval voor uw lichtmetalen velgen, niet door de wasstraat te gaan. Het schoonmaken met de machine werkt namelijk veel minder sterk dan het reinigen met de hand. Hoewel u het resultaat na de wasstraat misschien netjes vindt, zal u zien dat als u van dichterbij kijkt, er nog veel vuil is achtergebleven op de velg. Het remstof is vaak achtergebleven, waardoor u hetzelfde risico op aangevreten velgen behoudt.  De oplossing blijft dus echt: neem af en toe de tijd om de velgen te onderhouden. Het hoeft niet veel tijd te kosten, vijf of tien minuten is vaak al genoeg. Hiermee verlengt u de levensduur van de velgen en rijdt u rond met glimmende wielen.

Velgen onderhoud bij Wheelpoint

Bij Wheelpoint verkopen wij onderhoudsproducten voor uw velgen. Onze producten van het merk Voodoo zijn niet agressief, enigszins pH-neutraal en kunt u altijd veilig gebruiken op alle soorten lichtmetalen velgen. U kunt de onderhoudsproducten hier vinden, of even langskomen in onze showroom in Uden. Hier kunnen onze experts u adviseren over het beste reiniging product voor uw lichtmetalen velgen. 

Kies bestemming
Kies het land waar uw bestelling geleverd moet worden.
Ok