Snel advies? WhatsApp of bel:
Bel: 0413-393100 App: 0413-393100
0
6000+ Modellen online 1000 M2 Offline Showroom Professioneel advies

Menu

  • Premium transport voor bestellingen binnen NL/BE
  • Razendsnel klantcontact via WhatsApp
  • Meer dan 6000 A-kwaliteit velgen online

Steekmaat

Welke steekmaat?

Selecteer uw voertuig en krijg direct een geschikte velgen overzicht met de juiste steekmaat voor uw voertuig.Aanbod bekijken

steekmaat

Direct de juiste steekmaat van uw velgen? vul het formulier in..

 

 

 

Onder uw auto zitten hoogstwaarschijnlijk al (standaard)velgen. Wilt u uw auto echter een persoonlijke of sportieve touch geven? Een zelfgekozen velg is het puntje op de i als het gaat om het uiterlijk van uw wagen. Veel auto eigenaren kiezen er dan ook voor om nieuwe- of tweedehands velgen aan te schaffen.
 

Bent u op zoek naar nieuwe velgen? Het is dan belangrijk om rekening te houden met de (steek)maat van de velgen. Voor elk automerk, en voor elk type auto, geldt er een bepaalde steekmaat van de wielen.    De steekmaat van het wiel gaat om de bevestiging van de velgen.

De steekmaat geeft dan ook aan hoeveel boutgaten het wiel heeft en wat de diameter van de steekcirkel is. Met deze gegevens vindt u met gemak de juiste, passende velgen voor onder uw auto.   

Aantal boutgaten

steekmaat

De velg wordt met bouten aan uw wiel bevestigd. Hoeveel bouten u nodig heeft, hangt af van de steekmaat van uw wiel. In uw wiel ziet u een naafgat, het middelste gat, en meerdere boutgaten. De boutgaten kunt u tellen, of u kunt het gegeven aflezen van het wiel. De meeste wielen hebben 4, 5 of 6 boutgaten.   

Diameter van de steekcirkel 

Het tweede deel van de steekmaat geeft de diameter van de steekcirkel aan. Deze diameter geeft aan hoe ver de bouten van elkaar af staan. De diameter wordt aangegeven in millimeters.   

Waar vind ik de steekmaat van mijn auto?

De steekmaat van uw auto kunt u gemakkelijk vinden. Dit doet u door het aantal boutgaten te tellen. Let hierbij op dat u het middelste gat, het naafgat, niet meetelt. Vervolgens vindt u de diameter van de steekcirkel door te meten vanaf de bovenkant van een boutgat, tot aan de onderkant van het overstaande boutgat.    De steekmaat wordt aangegeven in de volgende vorm: 4x100. In dit voorbeeld zijn er vier boutgaten en is de diameter van de steekcirkel 100 mm (dus 10 cm).   

Waar vind ik de steekmaat van mijn auto zonder te meten?

Geen zin om de steekmaat met de hand te meten? Of heeft u de auto waarvoor u op zoek bent naar velgen simpelweg nog niet voor de deur staan? Geen enkel probleem.    Bij Wheelpoint hebben we het u gemakkelijk gemaakt: op de homepagina kunt u uw kenteken invoeren, waarna u direct de juiste velgen voor uw auto vindt. Met de juiste maten, natuurlijk. Als u (nog) geen kenteken heeft, kunt u ook het automerk, model en type invoeren. Ook met deze gegevens zetten wij de juiste maat lichtmetalen velgen voor u op een rij. Zo hoeft u enkel nog te kijken welke velgen het mooist onder uw wagen staan.   

Andere steekmaat gegevens

Op velgen zijn niet alleen de steekmaat, maar ook andere gegevens gedrukt. Deze code, bestaand uit cijfers en letters, geven aan wat de maat, breedte en ET van de velg is. Wat zegt dit precies?   Laten we eens kijken naar het voorbeeld 8Jx16H2 ET 35. In dit geval is 8 de breedte van de velg, welke wordt aangegeven in inches. 16 is hier de velgdiameter. ET 35 geeft aan hoe de bolling van het wiel is. Dit wil zeggen: wat de afstand is tussen het montagevlak en de middellijn van de velg. De ET-waarde wordt uitgedrukt in millimeters.    Deze gegevens gaan dus over de juiste maat van de velg op uw wiel, terwijl de steekwaarde bepaalt of u uw velgen überhaupt kunt bevestigen aan de wielen.    Eerlijk is eerlijk: wij begrijpen heel goed dat deze gegevens vrij ingewikkeld zijn. Om 100% zeker te zijn dat u de juiste maat velgen bestelt, die ook op de juiste manier aan uw wielen bevestigd kunnen worden, is het slim om wat extra hulp in te schakelen. Dit kan door op onze homepagina uw kenteken of autotype in te vullen. Hier vindt u automatisch de juiste velgen voor onder uw auto. Of neem even contact op met onze experts. Zij adviseren u graag over de juiste velgen voor onder uw auto.   

Veel voorkomende steekmaten per auto merk

  • Audi/VW/Seat/Skoda: 5x100 of 5x112
  • BMW: 5x120 en 5x112
  • Mercedes: 5x112
  • Porsche: 5x130
  • Peugeot/Citroen: 4x108 of 5x108
  • Aziatische auto's: 5x114,3mm
  • Volvo/Ford: 5x108

Over Wheelpoint Velgen

Op zoek naar velgen van A-kwaliteit? Bij Wheelpoint.nl bent u aan het juiste adres. Bij ons vindt u meer dan 500 verschillende lichtmetalen velgensets en honderden banden. Veel van onze producten zijn direct uit voorraad leverbaar. Wij hebben tevens velgen voor elk automerk: van Porsche, tot Volvo, tot Seat.    Bij Wheelpoint willen we het u zo makkelijk mogelijk maken. Daarom helpen onze experts u graag met het vinden van de juiste velgen(maat) voor uw auto. Ook op onze website kunnen we u al een stuk verder helpen. Op onze homepage kunt u uw kenteken of autotype invoeren, waarna u alle passende velgen voor onder uw auto vindt. Vindt u het juist moeilijk om te kiezen welke velgen het best onder uw wagen staan? Ook daar hebben we iets op gevonden. In de VelgenConfigurator kunt u uw autotype invoeren, waarna u direct verschillende velgen kunt aanklikken. Op deze manier ziet u direct welke velgen het mooist onder uw geliefde wagen staan. Tot slot ontvangen we u graag in onze Wheel Superstore in Uden. Onze medewerkers staan voor u klaar en beantwoorden al uw vragen.    Wat uw voorkeur ook heeft: online advies, contact met onze experts of een kijkje nemen in onze superstore, u weet zeker dat u binnen mum van tijd de juiste velgen voor onder uw auto heeft gevonden. 

Kies bestemming
Kies het land waar uw bestelling geleverd moet worden.
Ok