Altijd 500 sets op voorraad, nieuw & gebruikt!

Bij ons is het mogelijk om uw huidige velgen in te ruilen!

Koopavond op dinsdag/woensdag/donderdag

Winterbanden

Winterbanden bij Wheelpoint.nl!

Wist u dat uw auto minder contact met de weg maakt dan u zelf wanneer u op handen en voeten zou gaan staan? Zo’n kleine oppervlakte is verantwoordelijk voor uw veiligheid. Daarom is het essentiëel om goede winterbanden onder uw auto te monteren. Zo verhoogt u de veiligheid van uzelf, uw passagiers en de automobilisten om u heen.

Wheelpoint.nl biedt een zeer ruim assortiment aan winterbanden aan. Ook slaan wij uw zomer- of allseasonbanden voor u op, zodat u in de lente eenvoudig uw set banden bij ons kunt laten wisselen.

Alle velgen die wij verkopen bieden wij ook in voordelige combinaties met meerdere merken en typen winterbanden aan. Wanneer u met onderstaande selector uw auto selecteert, wordt er per velg altijd een reeks winterbanden getoond die op uw auto passen en uw veiligheid verhogen. Klik hier om direct sets met winterbanden voor uw auto te vinden.

Onze merken

Wheelpoint.nl biedt topkwaliteit winterbanden van alle prijsklassen aan, van onder andere de volgende merken:

Bridgestone

Continental

Dunlop

Goodyear

Hankook

Kumho

Michelin

Nokian

Petlas

Pirelli

Het verschil tussen ‘gewone banden’ en winterbanden.

De eigenschappen van rubber veranderen als de temperatuur verandert. Hoe kouder het wordt, hoe harder en minder elastisch rubber wordt. Een winterband is dus niet enkel een ‘gewone band’ met een ander profiel! Doordat winterbanden van zachter rubber worden vervaardigd en omdat ze andere en meer lamellen in het profiel hebben, zijn ze beter bestand tegen lage temperaturen en kunnen ze zich vastbijten in sneeuw en op gladde oppervlakken. Hierdoor heeft uw auto veel meer grip op gladde en ijzige ondergronden.

Ook voor wintersport.

Wanneer u op wintersport gaat is het wellicht nóg belangrijker om winterbanden te laten monteren. In het buitenland rijden is ten eerste altijd al extra opletten omdat er andere regels gelden, de wegen vaak van mindere kwaliteit zijn en u ook te maken kunt krijgen met meer bochten en verraderlijke op- en afdalingen. Tel daarbij op dat de wegen in wintersportgebieden glad kunnen zijn, en u begrijpt waarom juist op wintersport het hebben van goede winterbanden van essentiëel belang is.

Laat u adviseren door één van de medewerkers van Wheelpoint om u te helpen bij uw keuzeproces. U kunt ons daarvoor bellen, e-mailen of een bericht versturen via het contactformulier.