Snel advies? WhatsApp of bel:
Bel: 0413-393100 App: 0413-393100
0
6000+ Modellen online 1000 M2 Offline Showroom Professioneel advies

Menu

  • Premium transport voor bestellingen binnen NL/BE
  • Razendsnel klantcontact via WhatsApp
  • Meer dan 6000 A-kwaliteit velgen online

Winterbanden met velg

Winterbanden met velg

Selecteer uw voertuig en krijg direct een overzicht van geschikte winter velgen voor uw voertuig.Aanbod bekijken

Winterbanden met velg

Meer dan 6000 A-kwaliteit velgen online! Selecteer uw voertuig voor een passend aanbod voor uw voertuig.

 

 

 

Bent u van plan uw auto winterklaar te maken? Bij Wheelpoint bent u aan het juiste adres! Wij hebben een ruim aanbod in velgen en winterbanden. Voor uw auto leveren wij banden en velgen in een compleet en passend pakket. Zo gaat uw wagen, veilig en in stijl het winterseizoen in. 

Winterbanden vs. zomerbanden

  Wat is het verschil tussen zomer- en winterbanden? Winterbanden zijn gemaakt van een andere, zachtere rubbersoort: compound. Compound banden zijn gemaakt voor het autorijden bij lagere temperaturen en bij winterse weersomstandigheden, zoals sneeuw en ijzel.   Het verschil tussen zomer- en winterbanden zit hem ook in het profiel. Winterbanden hebben een profiel bestaand uit zogenoemde lamellen. Hierdoor kan het profiel zich vastbijten in de ondergrond. Dus ook als u over sneeuw of ijs rijdt, heeft u met winterbanden meer grip. Daarnaast hebben nieuwe winterbanden meer profieldiepte dan zomerbanden. Nieuwe winterbanden zijn ongeveer 8,5 mm diep, tegenover zo’n 7,5 mm voor een zomerband. 

Waarom winterbanden?

  De vuistregel is: bij temperaturen onder de zeven graden is het aan te raden om met winterbanden te rijden. Door winterbanden heeft u bij deze temperaturen meer grip en een kortere remweg.    Als u deze winter op wintersport gaat, kan het zomaar zijn dat u verplicht bent om uw zomerbanden om te wisselen voor winterbanden. Verschillende landen hebben winterbanden namelijk verplicht gesteld bij winterse weersomstandigheden. Wordt u aangehouden met zomerbanden op een moment dat winterbanden verplicht zijn? Dan kunt u, per (zomer)band, rekenen op een boete.    Een aantal landen waar winterbanden verplicht zijn tijdens winterse omstandigheden zijn Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië, Italië, Zweden en Finland.  In Nederland is er geen verplichting voor winterbanden tijdens winters weer. 

Winterbanden wisselen

  U kunt, ook bij temperaturen boven de zeven graden, rijden met winterbanden. Echter bieden de winterbanden dan niet meer de voordelen die ze in de winter wel bieden. Waar winterbanden in de winter de remweg verkorten, wordt de remweg in de zomer er juist door verlengd. Ook zullen de banden extra snel slijten.    Het is dus het beste om de winterbanden op tijd te vervangen door zomerbanden. Houd hiervoor de zeven graden aan: onder de zeven graden kiest u voor winterbanden, boven de zeven graden gaat u voor zomerbanden. Geheugensteuntje: zet u de klok voor- of achteruit vanwege winter- of zomertijd, maak dan direct een afspraak bij de garage.   

Winterbanden zonder velgen

Om bovenstaande redenen hebben veel autobezitters twee sets banden. Eén set voor de zomer, en één set voor de winter. Als u slechts één set velgen hebt, kan het nog wel eens iets kosten om deze bij het verwisselen van de banden ook om te zetten. Om deze reden rijden veel mensen met stalen velgen bij hun winterbanden. Een goedkope optie, maar het doet niet veel voor het uiterlijk van de auto.   

Winterbanden mét velgen

Hierom geven veel van onze klanten hun voorkeur aan het hebben van twee complete sets. Een complete set aan winterbanden met velgen, en een complete set aan zomerbanden met velgen. Hierdoor rijdt uw auto rond met luxe of sportief uiterlijk, en is de zesmaandelijkse bandenwissel goedkoper dan wanneer ook uw velgen gewisseld dienen te worden.    Bij Wheelpoint bieden wij hiervoor mooie combinatie deals aan. Deze deals bestaan uit lichtmetalen velgen van topkwaliteit, samen met de beste winterbanden.   

Uw winterbanden en velgen, zo klaar

Wij willen onze klanten zo snel mogelijk kunnen helpen. Dit doen wij via onze webshop en showroom.    Op zoek naar winterbanden met velgen via onze webshop? Met ons gratis transport en snelle bezorging helpen wij u zo snel en goed mogelijk. Vindt u het lastig om een keuze te maken van achter uw computer? Hier hebben we de VelgenConfigurator bedacht. Voer uw autotype in de velgen configurator in en vergelijk simpel en snel alle velgen voor uw auto.    Komt u liever langs in onze showroom in Uden? Hier kunt u ons zes dagen per week en twee koopavonden per week bezoeken. Wij laten u de mooiste winterbanden en velgen zien. Zodra u, eventueel met hulp van onze experts, de juiste keuze voor uw auto heeft gemaakt, gaan wij aan de slag. Wij kunnen de velgensets met of zonder banden direct monteren. Zo rijdt u binnen no-time weg. Met grip op de weg, en volledig in stijl!  

Over Wheelpoint

Met meer dan vijfhonderd sets lichtmetalen velgen en honderden banden op voorraad bent u bij Wheelpoint aan het juiste adres. Wij hebben het grootste assortiment aan nieuwe velgen (en banden) van Nederland.    Wij bieden velgen en banden aan voor diverse merken auto’s. Van Audi tot Porsche, van BMW tot Volkswagen. Welke auto u ook rijdt, met ons grote assortiment is er altijd een passende set naar uw smaak.   
Kies bestemming
Kies het land waar uw bestelling geleverd moet worden.
Ok