Om drukte in onze showroom te beperken in verband met het coronavirus zijn alle verzendingen tot en met eind augustus gratis.

Altijd 500 sets op voorraad, nieuw & gebruikt!

Bij ons is het mogelijk om uw huidige velgen in te ruilen!

Koopavond op dinsdag & donderdagavond.

Diverse soorten velgen voor uw Tesla Model S

​Velgen Tesla Model S

Als je een sexy, volledig elektrische auto zoekt voor tot zeven passagiers, een super sedan met all-wheel aandrijving wilt die gezinsvriendelijk is, maar met superieure
acceleratie en zelfstandige mogelijkheden, is de Tesla Model S echt een goed alternatief, op meer manieren dan een.

Een van de grote nadelen van een Tesla model S is natuurlijk de wachttijd. En daarmee bedoelen we niet de wachttijden voor het kopen, maar de lange duur van het oplaadproces. Als het wachten op het opladen van uw super sedan niet uw stijl is, is de Tesla Model S niet echt voor u bedoeld. Het assortiment van Tesla is nu groter dan ooit, toch duurt het opladen nog steeds veel langer dan het vullen van een tank. Dat u als eigenaar ook nog eens wat meer milieuvriendelijk bezig bent, is niet voor iedereen het belangrijkste argument voor een Tesla, maar het telt altijd mee. Voor sommige mensen zijn de niet bestaande motorgeluiden van de Tesla Model S een echte afknapper, maar het kan natuurlijk ook het doel zijn dat u wilt bereiken, een stille auto.

Geen grille meer

Tesla heeft de grille op het front van het model S verandert. Ook de mogelijkheden en keuzes voor tesla model s velgen zijn uitgebreider. Zowel als originele onderdelen als
op de open markt zijn steeds meer velgen tesla model s te vinden. Niet alleen meer kleuren en afwerkingen, ook de velgen zelf zijn op verschillende manieren geconstrueerd. Zo passen ze steeds beter bij uw persoonlijke smaak en stijl. De sedan heeft daarom een heel andere look, modern, vlot en gedurfd, met het model zonder grille. In 2017 kreeg de Sedan een nieuwe look met een gedurfd design zonder grille en gereviseerde koplampen.

Een ander, gelukkig kleiner en vooral goedkoper nadeel van de Tesla Model S is de manier waarop de wielen zijn verbonden met de aandrijving van de auto. De motor bepaald op meer dan een manier de spanningen en torque die op de wielen worden uitgeoefend. Daarbij gaat het niet alleen om de banden, maar vooral om de velgen van de wielen.

En dan zijn er de Tesla Model S velgen

De velgen voor de Tesla Model S zijn niet zomaar velgen. Het model 75 aangedreven op de achterwielen, terwijl de 75D, 100D en P100D standaard vier wiel aandrijving
hebben. Bij de vier wiel aangedreven uitvoering komt de volledige torque op de wielen. Dat betekend, er staan ongekende spanningen op de velgen, de banden en op de wielen als geheel. Alleen al daarom kun je onder een Tesla Model S beter geen banden of velgen leggen die je bij de supermarkt hebt gekocht, die werken niet! Bovendien zal de garantie vervallen.

Tesla staat er helaas on bekend dat de onderdelen redelijk duur zijn. Dus gaan de eigenaren al sel op zoek naar alternatieven. En die zijn er dan ook. En natuurlijk is er een
vraag verbonden aan het kopen van velgen en banden van Tesla op de vrije markt. Metalen zijn over het algemeen, in de ruwe staat waarin ze gevonden worden, niet erg sterk. Ijzer komt bijvoorbeeld in de natuur voor als ijzererts, een mengsel van stenen, rotsen, zand en ijzer. Om daar een stabiel metaal van te maken moet het ijzer uit de overige materialen gesmolten worden. Daar wordt dan weer staal van gemaakt door het te verhitten, af te laten koelen en te vermengen met andere metalen.

Ook het metaal waaruit van de Tesla Model S velgen gemaakt worden, is een heel speciaal mengsel van aluminium en andere metalen. Het ‘recept’ van de legering is eigenlijk alleen bij de Tesla fabrieken bekend. Door de torque en spanningen op de velgen zal de slijtage van banden en velgen groter zijn dan u zou verwachten bij een auto met conventionele motor. De kosten van de banden zijn ook hoger dan van conventionele banden, en worden daarom niet aangeboden door alle fabrikanten.

Op zoek naar velgen voor een ander Tesla model? Bekijk dan de pagina over Tesla Model X velgen of Tesla Model 3 velgen.


Model S - Een gezinsauto met een sportief gezicht

Het nieuwe Tesla Model S is ontworpen en gebouwd om gezinnen het autorijden aan te bieden zonder emissies., all-wheel aandrijving is beschikbaar, zitplaatsen voor zeven, een bereik van 300 kilometer per lading en een lange lijst van unieke functies, waaronder vele unieke mogelijkheden. Met prestatiemogelijkheden met prijzen vergelijkbaar met die van een volledig uitgevoerde sedan. De 4-deurs hatchback ais de snelste en meest populaire volledig elektrisch, luxe sedan die op dit moment op de markt verkrijgbaar is. En het is verbeterd met een nieuwe look, upgrades naar het entertainment en informatiesysteem en nog meer bereik. Tesla is ook blijven verbeteren op zijn eigen netwerk van laadstations door heel Europa.

Met de nieuwe 75 heeft zelfs de minst dure Tesla Model S een geschat bereik van 250 kilometer dankzij een 75 kWh batterij. Dit nieuwe model wordt ook standaard geleverd met
achterwielaandrijving. Het model S 75 is de enige Tesla met achterwielaandrijving; alle andere zijn voorzien van vier wiel aandrijving en een twee motorsysteem. Het model S 75D heeft een bereik van van 250 kilometer per lading. We verwachten dat de 100D en vlaggenschip P100D meer dan zevenhonderd pk zal produceren. Tesla geeft officieel geen specifieke getallen over het bereik op. Een geschat bereik van 330 kilometer voor de 100D en 300 kilometer voor de P100D zijn redelijk te noemen.

Het onderhoud van de motor of motoren wordt voornamelijk gedaan door monteurs van Tesla, of door bij Tesla getrainde monteurs. Een elektrische motor is een heel verschillend apparaat, vergeleken met een brandstof motor.

Hoe gaat uw auto er uit zien?

Maar het aanzien van de auto wordt toch grotendeels door de rijder of rijders bepaald. Welke accessoires u wel of niet toevoegt, is afhankelijk van uw eigen smaak.

Ook de velgen en de banden worden niet alleen gezien als functionele onderdelen, het zijn ook uitingen van smaak. Ook het gezin zal daar invloed op hebben.

Het aanzien van de buitenkant is toch het terrein van de chauffeur, de eigenaar van de auto. De velgen geven een verklaring af, ze maken de auto sportief of gewoon, modern of niet. Toch is het kopen van velgen, om duidelijke redenen, aan beperkingen gebonden. Tesla biedt enkele standaard velgen en banden aan om de gebruikte en versleten banden te vervangen.

De wielen zijn een van de zeldzame onderdelen die Tesla klanten tijdens de vroege productie op model 3 kunnen veranderen. Een set van 18 inch Aero wielen wordt standaard
geleverd en 19 inch sport wielen worden aangeboden tegen een bijbetaling.

De sport wielen lijken een prachtige aanvulling in vergelijking met de Aero wielen. Ze verbeteren ook nog eens de aerodynamische prestaties zoals de naam al suggereert, maar niet iedereen vind ze even mooi. Maar de Aero caps kunt u natuurlijk ook afmonteren van de wielen en dan ziet het geheel er ineens veel sportiever uit. Nu hebben we de standaard 18 inch wielen zonder caps.