Snel advies? WhatsApp of bel:
Bel: 0413-393100 App: 0413-393100
0
6000+ Modellen online 1000 M2 Offline Showroom Professioneel advies

Menu

  • Premium transport voor bestellingen binnen NL/BE
  • Razendsnel klantcontact via WhatsApp
  • Meer dan 6000 A-kwaliteit velgen online

Tesla Model-S velgen

Als je een sexy, volledig elektrische auto zoekt voor tot zeven passagiers, een super sedan met all-wheel aandrijving wilt die gezinsvriendelijk is, maar met superieure
acceleratie en zelfstandige mogelijkheden, is de Tesla Model S echt een goed alternatief, op meer manieren dan een.

Een van de grote nadelen van een Tesla model S is natuurlijk de wachttijd. En daarmee bedoelen we niet de wachttijden voor het kopen, maar de lange duur van het oplaadproces. Als het wachten op het opladen van uw super sedan niet uw stijl is, is de Tesla Model S niet echt voor u bedoeld. Het assortiment van Tesla is nu groter dan ooit, toch duurt het opladen nog steeds veel langer dan het vullen van een tank. Dat u als eigenaar ook nog eens wat meer milieuvriendelijk bezig bent, is niet voor iedereen het belangrijkste argument voor een Tesla, maar het telt altijd mee. Voor sommige mensen zijn de niet bestaande motorgeluiden van de Tesla Model S een echte afknapper, maar het kan natuurlijk ook het doel zijn dat u wilt bereiken, een stille auto.

GEEN GRILLE MEER

Tesla heeft de grille op het front van het model S verandert. Ook de mogelijkheden en keuzes voor tesla model s velgen zijn uitgebreider. Zowel als originele onderdelen als
op de open markt zijn steeds meer velgen tesla model s te vinden. Niet alleen meer kleuren en afwerkingen, ook de velgen zelf zijn op verschillende manieren geconstrueerd. Zo passen ze steeds beter bij uw persoonlijke smaak en stijl. De sedan heeft daarom een heel andere look, modern, vlot en gedurfd, met het model zonder grille. In 2017 kreeg de Sedan een nieuwe look met een gedurfd design zonder grille en gereviseerde koplampen.

Een ander, gelukkig kleiner en vooral goedkoper nadeel van de Tesla Model S is de manier waarop de wielen zijn verbonden met de aandrijving van de auto. De motor bepaald op meer dan een manier de spanningen en torque die op de wielen worden uitgeoefend. Daarbij gaat het niet alleen om de banden, maar vooral om de velgen van de wielen.

En dan zijn er de Tesla Model S velgen

De velgen voor de Tesla Model S zijn niet zomaar velgen. Het model 75 aangedreven op de achterwielen, terwijl de 75D, 100D en P100D standaard vier wiel aandrijving
hebben. Bij de vier wiel aangedreven uitvoering komt de volledige torque op de wielen. Dat betekend, er staan ongekende spanningen op de velgen, de banden en op de wielen als geheel. Alleen al daarom kun je onder een Tesla Model S beter geen banden of velgen leggen die je bij de supermarkt hebt gekocht, die werken niet! Bovendien zal de garantie vervallen.

Tesla staat er helaas on bekend dat de onderdelen redelijk duur zijn. Dus gaan de eigenaren al sel op zoek naar alternatieven. En die zijn er dan ook. En natuurlijk is er een
vraag verbonden aan het kopen van velgen en banden van Tesla op de vrije markt. Metalen zijn over het algemeen, in de ruwe staat waarin ze gevonden worden, niet erg sterk. Ijzer komt bijvoorbeeld in de natuur voor als ijzererts, een mengsel van stenen, rotsen, zand en ijzer. Om daar een stabiel metaal van te maken moet het ijzer uit de overige materialen gesmolten worden. Daar wordt dan weer staal van gemaakt door het te verhitten, af te laten koelen en te vermengen met andere metalen.

 

Ook het metaal waaruit van de Tesla Model S velgen gemaakt worden, is een heel speciaal mengsel van aluminium en andere metalen. Het ‘recept’ van de legering is eigenlijk alleen bij de Tesla fabrieken bekend. Door de torque en spanningen op de velgen zal de slijtage van banden en velgen groter zijn dan u zou verwachten bij een auto met conventionele motor. De kosten van de banden zijn ook hoger dan van conventionele banden, en worden daarom niet aangeboden door alle fabrikanten.

Op zoek naar velgen voor een ander Tesla model? Bekijk dan de pagina over Tesla Model X velgen of Tesla Model 3 velgen.

Kies bestemming
Kies het land waar uw bestelling geleverd moet worden.
Ok